Wat direct te doen na letselschade?
Checklist om zeker te zijn van een maximale schadevergoeding
Naast directe medische hulp, is een rechtmatige schadevergoeding belangrijk voor een goed herstel. In veel gevallen is het mogelijk een schadevergoeding te claimen. Hiervoor moet wel kunnen worden bewezen dat er een ongeval is gebeurd en de schade niet uw schuld is. Daarom is het bij letselschade belangrijk zo snel mogelijk een aantal zaken te regelen.
Stap 1: Informatie verzamelen
Informatie over het ongeval is belangrijk om de wettelijke aansprakelijkheid vast te stellen. Ook wordt hiermee de hoogte van uw schadevergoeding bepaald.
Hoe meer specifieke en duidelijke informatie u heeft over het ongeval, hoe groter uw kans op een maximale vergoeding. De volgende zaken vragen hierbij speciale aandacht:
Probeer zoveel mogelijk relevante informatie vast te leggen over het ongeluk. Waar en hoe laat gebeurde het? Welke personen waren erbij betrokken? In het geval van een verkeersongeluk: is het kentekennummer van de betrokkene veilig genoteerd? Al deze informatie zijn nodig voor het vaststellen van de aansprakelijkheid.
Probeer bij te houden hoe uw situatie is veranderd; op lichamelijk, geestelijk en sociaal gebied. Welke medische klachten ervaart u precies en hoevaak? Als u werkte voor het ongeluk, leg dan vast hoevaak en wanneer u vóór en ná het ongeval heeft gewerkt/bent gaan werken. Gemiste inkomsten door het ongeval kunnen vaak worden vergoed.
Hieronder vallen onder andere:
Inkomensschade (nu en toekomtig)
Ziektekosten
Pensioenschade
Huishoudelijk hulp
Aanpassing aan uw woonomgeving en auto
Reis- en communicatiekosten
Kosten deskundigen
Smartengeld wegens emotionele en immaterieel schade).
Deze kunnen waarschijnlijk voor een groot deel worden vergoed.
Stap 2: Adviseringsgesprek met specialist(en)
Informatie over het ongeval is belangrijk om de wettelijke aansprakelijkheid vast te stellen. Ook wordt hiermee de hoogte van uw schadevergoeding bepaald.
Hoe meer specifieke en duidelijke informatie u heeft over het ongeval, hoe groter uw kans op een maximale vergoeding. De volgende zaken vragen hierbij speciale aandacht:
Stap 3: Intake gesprek met specialist(en)
Als uit het kosteloze advies blijkt dat u mogelijk recht heeft op een schadevergoeding, kunnen wij een afspraak met u maken voor een gratis intake gesprek. In dit gesprek zullen de volgende zaken aan bod komen:
- Beoordeling van de mogelijke hoogte van de schadevergoeding
- Bepalen van de strategie
- Opvragen van belangrijke stukken zoals nota’s e.d. Hiermee kunnen er zodra de aansprakelijkheid is erkent, direct voorschotten worden aangevraagd.
Hierna zullen wij u volledige ondersteuning bieden voor het ontvangen van uw schadevergoeding. Belangrijke onderdelen hiervan zijn:
- Definitief vaststellen van de aansprakelijkheid van de tegenpartij
- Definitief vaststellen van de hoogte van de schadevergoeding
- Verkrijgen van voorschotten voor uw gemaakte en toekomstige kosten
- Opvragen van onafhankelijke medische rapporten m.b.t. uw letsel
- Regelen van een vaststellingsovereenkomst tussen u en de aansprakelijke partij
- Eventuele gerechtelijke procedures met de tegenpartij
- Persoonlijke hulp en aandacht bij uw herstelproces (waaronder het organiseren van medische en thuiszorg hulp).
- Nazorg na het succesvol afhandelen van uw letselschade case.
Vertrouw op de expertise van ons letselschade bureau
Wilt u meer weten over de juridische stappen die wij voor u doorlopen om uw schadevergoeding te claimen? Lees dan ons gehele stappenplan door, of neem vrijblijvend contact met ons op.
U kunt ons op werkdagen bereiken tussen 09:00 en 17:00 via ons gratis telefoonnummer, of mailen via ons contactformulier op onze contact pagina.
Meer weten over de hoogte van uw vergoeding: